Multifunctionele monumentale boerderij
“Hoeve 1620”
Strijen

€ 1.750.000 · Hotel/Recreatie · Koop
Te Koop

VIDEO


OMSCHRIJVING

Mag ik u met trots presenteren, deze schitterende multifunctionele monumentale boerderij. Het geheel wordt te koop aangeboden met al zijn aanhorigheden.
 
Naast de geweldig mooie zeer ruime woning, de belendende schuur en koetshuis bevindt zich ook een horecagedeelte van op dit moment een vergunt gedeelte van 100m² en mogelijk, onder voorbehoud van verkrijgen van de vergunning, uit te breiden tot maximaal 250m². Deze verruiming zal via een aanvraag bij de gemeente Strijen ingediend dienen te worden.
 
Op dit moment bevindt zich dus sowieso een ruimte van 100m² waarin allerlei horeca-activiteiten ontplooit mogen worden.
Er is een groot deel van de benodigde horeca-inventaris is aanwezig en behoort tot de overname bedrijfsmatige roerende zaken.
 
Daarnaast bevinden er zich 5 schitterende B&B kamers. Alle kamers zijn geweldig mooi, compleet en met smaak ingericht, een van de kamers is zelfs geheel ingericht voor mogelijk long-stay en als appartement compleet ingericht met een kitchenette.
 
Het geheel voldoet aan alle zeer strenge gestelde horeca eisen van de gemeente Strijen.
Er kan dus een combinatie gemaakt worden van vele bestemmingen zoals wonen, werken, horeca, recreatie, zorg etc. etc.
 
Nadere omschrijvingen:
De boerderij is rond 1620 gebouwd en is in 2014 compleet gerenoveerd, verbouwd en gemoderniseerd tot een prachtige woon/ werkboerderij. Het geheel is mooi gesitueerd op het perceel, waardoor er rondom de woning voldoende ruimte is met één en al privacy. Het geheel is gelegen op een royaal perceel van 22.970 m² eigen grond en heeft, ondanks zijn landelijke ligging, toch een uitstekende ligging met betrekking tot de dorpskernen van Strijen en ‘s-Gravendeel, alsmede de uitvalswegen, waaronder de A16 richting Dordrecht, Breda en Rotterdam.
 
Indeling voormalige boerenschuur:
Woonhuis:

Entree in ruime hal met garderobewand en doorgang naar het woongedeelte. Het woongedeelte, bestaande uit de woonkamer en de keuken, heeft een totale oppervlakte van ca. 278 m² en is met een plafondhoogte van 4.40 meter erg bijzonder te noemen. Vanuit het woongedeelte is er toegang tot de slaapkamer, toiletruimte, inpandige berging, zolderruimte en het horecagedeelte. De slaapkamer is gelegen aan de noordkant en is mooi ruim van opzet en heeft door middel van dubbele deuren toegang tot de riante badkamer, welke is ingericht met een inloopdouche, ligbad, dubbele wastafel en een toilet. Tevens is er vanuit de slaapkamer toegang tot een inloop kledingkast en bevindt zich in de badkamer nog een ruime bergkast. De open keuken is uitgevoerd in een landelijke hoekopstelling met een werkeiland en voorzien van diverse inbouwapparatuur, waaronder een dubbele 3-pits inductiekookplaat met dubbele afzuigkap, heteluchtoven, magnetron, vaatwasser, dubbele koelkast en een dubbele vriezer. Het geheel is afgewerkt met een tegelwerkblad met dubbele spoelbak.
 
Horecaruimte:
Tussen de Bed & Breakfast en het woonhuis ligt de horecaruimte van ca. 227 m² met eigen entree en een keuken met hoekopstelling. Aangrenzend aan deze ruimte bevindt zich een ruime berging, stookhok en de wasruimte. Vanuit de horecaruimte is er toegang tot de tussenhal, welke toegang geeft tot de toiletgroep en de Bed & Breakfast.
 
Zolderruimte:
Boven het woonhuis en de horecaruimte bevindt zich de zeer riante bergzolder, welke door middel van een vaste trapopgang bereikbaar is via het woongedeelte in het woonhuis. De zolderruimte is geheel bevloerd en is nog vrij indeelbaar tot het creëren van meerdere slaapkamers. De zolderruimte heeft een afmeting van ca. 34.65 x 12.86 meter en een hoogte van 6.76 meter.
 
Indeling woonhuis:
Bed & Breakfast:

De Bed & Breakfast is gevestigd in het originele woonhuis aan de voorzijde en is voorzien van 4 slaapkamers, welke allemaal zijn voorzien van een eigen badkamer. 3 slaapkamers op de verdieping en 1 op de begane grond. Verder is er een gezamenlijke keuken en woonkamer aanwezig. De Bed & Breakfast heeft een eigen entree aan de voorzijde maar is ook inpandig via de horecaruimte bereikbaar. Via de keuken is er toegang tot het voormalige “Bakhuis”, welke nu in gebruik is als appartement met eigen kitchenette, woonkamer, slaapkamer en badkamer.
Tuin:
De tuin is rondom gelegen en heeft een open karakter, waarvan een gedeelte omheind is. Aan de voorzijde bevindt zich het voormalige “Koetshuis” (6.66 x 4.12 meter), welke momenteel in gebruik is als kippenschuur. Tevens bevindt zich aan de linkerzijde een royale schuur. Rondom het perceel is er prachtig vrij uitzicht over het polderlandschap en is er voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.
 
Schuur:
De schuur (19.62 x 15.70 meter), welke rond 1980 is gebouwd, is voorzien van een hoge roldeur, 6 paardenboxen, ruime schapenstal, grote hooizolder, elektra en water.
 
Bijzonderheden:
– Het geheel heeft de status als rijksmonument
– De dakbedekking is grotendeels riet (2014) met op het originele woonhuis dakpannen
– De voormalige boerenschuur is in 2014 in zijn geheel opnieuw opgebouwd
– Het gehele woonhuis, horecaruimte alsmede de hal, woonkamer, keuken en alle badkamers van de Bed & Breakfast zijn voorzien van vloerverwarming, in totaal 60 groeps
– Het woonhuis en de horecaruimte zijn voorzien van een betonnen gietvloer
– De entree, woonkamer en de keuken van de Bed & Breakfast zijn voorzien van een Belgisch hardstenen vloer
– Grotendeels voorzien van dubbel glas, op een paar kleine nostalgische ramen na, ingezet in zowel stalen als houtenkozijnen
– Airco aanwezig in het appartement “Bakhuis”
– Verwarming geschiedt door middel van 2 Hapero 35W volautomatische pelletketels met een voorraadbak voor 17 kuub aan pellets. Het geheel is aangesloten op 2 voorraadboilers
– Meterkast: woonhuis 19 groepen, Bed & Breakfast 13 groepen
– Vergunning aanwezig voor de Bed & Breakfast
– Vergunning aanwezig voor 100 m² horeca en mogelijk, onder voorbehoud van verkrijgen van de vergunning, uit te breiden tot maximaal 250 m². De nieuwe eigenaar dient alleen een nieuwe vergunning op naam aan te vragen.
– Geen CAI aansluiting aanwezig, televisie en internet via de schotel
– Gasaansluiting is aanwezig maar is momenteel afgesloten in verband met het niet gebruiken van gas
– Voorzien van een brandmeldinstallatie
– Het dak van de schuur is voorzien van asbesthoudend materiaal
– Afgerasterde weides rondom door middel van schapengaas en schrikdraad
– Septictank aanwezig circa 10.000 liter, is in 2012 geplaatst en heeft zijn overloop op de sloot
– Website van het geheel: www.hoeve1620.nl
– Opgegeven woonoppervlakte is inclusief Bed & Breakfast en de horecaruimte
– Afgerasterde weides rondom door middel van schapengaas en schrikdraad.

De verkoop van het geheel is onder leiding van 2 makelaars die collegiaal de verkoop zullen begeleiden, de heer Wilmer Edens van Veldhoen & Romeijn en mevrouw Conny Knook van Horecamakelaardij Knook & Verbaas.
 
Heeft u interesse om deze horecalocatie te bezichtigen, dan kunt u contact opnemen met uw horecamakelaar Conny Knook 06 – 572 374 09 voor een geheel vrijblijvend gesprek of vul onderstaand contactformulier in.
 

KENMERKEN

Openingstijden : het bedrijf kan en mag 7 dagen per week open
Personeel : er rusten geen personele verplichtingen op het bedrijf
Verplichtingen : er rusten geen verplichtingen op het bedrijf
Vergunningen : alle horecavergunningen voor de huidige horeca exploitatie ( 100m² ) zijn volledig aanwezig, de nieuwe exploitant dient alleen een nieuwe vergunning op naam aan te vragen
Parkeermogelijkheden : er bevinden zich in de nabije omgeving ruim voldoende parkeerplaatsen
Inventarislijst : op aanvraag beschikbaar
Website : www.hoeve1620.nl voor een schitterende impressie van het bedrijf, en zijn inrichting en mogelijkheden!
Vraagprijs : onroerendgoed met aanhorigheden: € 1.750,000,00 k.k.
Vraagprijs : aanwezige inventaris, exploitatierechten zijn € 50.000,00

Bezichtiging alleen op afspraak met uw contact persoon Conny Knook telefoonnummer 06 – 572 374 09, email naar conny@horecamakelaardij-knook-verbaas.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg verzameld, voor eventuele onvolkomenheden aanvaarden wij geen aansprakelijkheid.

MEER FOTO’S

Locatie

Zuid-Kavelsedijk 3, Strijen, Nederland

Makelaar

Conny Knook

Horeca Makelaardij Knook & Verbaas

"Ik ben “geboren onder het biljart” en ken het horeca leven en ondernemen als de beste. Hierdoor weet ik wat er speelt in de wereld van de horeca en wil ik mijn ervaring gebruiken om u zo goed mogelijk te..

ContactUw bericht is succesvol verzonden.