Zoek in ons aanbod
we hebben gevonden 0 resultaten
Uw zoekresultaten

Jeneverlogies Ambacht & Brood – Schiedam

€ 50.000
Type advertentie: , | Status:
Lange Haven 78,

Dit bedrijf wordt u aangeboden door Horecamakelaardij Knook & Verbaas

503

Dit bedrijf verdient een mooie omschrijving:
Op de begane grond bevindt zich een ruimte waar de gasten van de B&B een lekker ontbijtje en/ of lunch kunnen nuttigen of gewoon even kunnen relaxen.

Het geheel is voorzien van een klein keukentje waarvandaan je de lekkerste lunch, koffie en thee kunt bestellen, het geheel voldoet aan de eisen om mogelijk hier een volledige dag horeca te starten.

Op dit moment wordt de dag horeca niet ten volste geëxploiteerd, hier ligt voor een nieuwe exploitant nog een “wereld van mogelijkheden open”

Op de site van Booking.com komt de B&B naar voren met een uitmuntende waardering van de gasten die hier reeds gelogeerd hebben en daardoor heeft het binnen een korte tijd een geweldige goede naam opgebouwd en is er een sterk stijgende lijn van gasten bij de B&B.

De Jeneverlogies beschikt over twee ruime logiesmogelijkheden.
Op de eerste verdieping het appartementje ‘De Vrijheid’. De comfortabele woonkamer biedt uitzicht op de historische Lange Haven.

In de slaapkamer, die zeer rustig is gelegen aan de achterkant van het pand, wacht een uitnodigend tweepersoons ‘kingsize’ Aupingbed voor een gegarandeerd uitstekende nachtrust. Een eigen badkamer met inloopdouche completeert het geheel.

Op de tweede en derde verdieping de iets grotere ‘De Walvisch’. Op de tweede verdieping vind je aan de voorzijde de comfortabele woonkamer, die net als ‘De Vrijheid’ een fraai uitzicht biedt op de historische Lange Haven. Aan de achterzijde een ruime badkamer met ligbad en separate douche. Op de derde verdieping, onder het authentieke dak ligt de slaapkamer met een tweepersoons ‘kingsize’ Aupingbed.

Op dezelfde verdieping kun je eventueel een derde en zelfs een vierde gast herbergen. Ideaal als je met je kinderen op stap bent.
Beide logies beschikken over een aparte woonkamer (met het allermooiste uitzicht van Schiedam) en eigen badkamer.

Historie;
STAD VAN MOLENS EN JENEVER

De stad Schiedam kent een rijke en unieke historie. Het is de stad van Gravin Aleida (1228-1284). Zij bouwde het Huis te Riviere en de Grote of St. Janskerk en verleende Schiedam in 1275 stadsrechten.

Het is ook de stad van de heilige Liduina (1380-1433). Zij is beschermheilige van de schaatsers, de chronisch zieken en van de stad Schiedam zelf.

Maar Schiedam is natuurlijk vooral bekend geworden door de jenever, de allereerste gedistilleerde drank die wereldwijd geëxporteerd werd. Lange tijd bepaalde deze monocultuur het reilen en zeilen in de stad. De hoogste windmolens ter wereld werden gebouwd en er waren bijna 400 branderijen en distilleerderijen waar de moutwijn werd gemaakt die als basis voor de jenever werd gebruikt. Distillateurs beheersten het stadsbestuur, de cultuur en de kerk.

Na de teloorgang van de jeneverindustrie, waarin slechts een enkele bekende distillateur heeft weten te overleven, stapten de arbeiders massaal over naar de scheepsindustrie.

Overal in Schiedam vind je de sporen van deze roemruchte geschiedenis. Het is een bijzondere stad, die een bezoek meer dan waard is.

SCHIEDAM, STAD MET SPIRIT
VOORMALIG KOETSHUIS

Het pandje werd eind 18e eeuw gebouwd als koetshuis voor het naastgelegen koopmanshuis. De huidige voorgevel dateert van 1919, naar ontwerp van architect A. Stahlie. Hij ontwierp de gevel in de bouwstijl van de Amsterdamse School.

Veel mensen herinneren zich nog Vishandel Bitter. Hierna werd vanuit dit pandje het bedrijf van Santas Koffie opgestart. Vervolgens werd het woonhuis verbouwd tot logiesruimte en opende in augustus 2014 onze Jeneverlogies haar deuren.

Wij schenken de voortreffelijke koffie en thee van Santas.

Denkt u já dit is mijn droombedrijf’ bel dan, geheel vrijblijvend, naar onze horecamakelaar de heer Edwin Lansbergen 06 – 55 73 42 26 voor een geheel vrijblijvend gesprek op locatie of vul onderstaand contactformulier in.

Impressie:
www.jeneverlogies.nl/logies
Facebook pagina

VIDEO

Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg verzameld, voor eventuele onvolkomenheden aanvaarden wij geen aansprakelijkheid.

Adres: Lange Haven 78
Stad:
Postcode: 3111 CH
Land: Nederland
Open In Google Maps
Object ID: 22353
Prijs: € 50.000
Object ID: H20180097
Openingstijden: het bedrijf kan en mag 7 dagen open volgens plaatselijke A.P.V. Schiedam op basis van dag horeca en logies
Parkeermogelijkheden: er zijn ruim voldoende betaalde parkeerplaatsen in de nabije omgeving
Personeel: er behoeven geen personeelsleden over te worden genomen
Verplichtingen: er rusten geen verplichtingen op het bedrijf
Vergunningen: horecavergunning volgens APV-gemeente Schiedam, dag horeca (geen drankvergunning)
Omzet: op aanvraag beschikbaar
Financiële gegevens: op aanvraag beschikbaar
Inventarislijst: de aanwezige inventaris is omschreven in een inventarislijst, op de lijst staan enige privé en bruikleenzaken
Huurprijs: volledige pand: € 1.500,00 per maand, er wordt geen BTW geopteerd
Vraagprijs: inventaris, exploitatierechten, goodwill, handelsnaam en huurderbelang: € 50.000,00

Neem contact met mij op  • Zoeken in ons aanbod

Vergelijk Advertenties